Huuhkajat kohtaa torstai-iltana Olympiastadionilla Irlannin. Ottelussa on jo isot panokset.

Huuhkajat aloitti Nations Leaguen ottelunsa vierastappioilla Kreikkaa ja Englantia vastaan. Nations Leaguen lohkon huonoin joukkue putoaa C-sarjaan ja kolmonen karsii säilymisestä B-sarjassa C-sarjan lohkokakkosta vastaan. Kotiottelu Irlantia vastaan on Huuhkajille käytännössä pakkovoiton paikka, mikäli se mielii säilyttää sarjapaikkansa.

Etenkin Kreikkaa vastaan Huuhkajien uudistuneesta pelityylistä saatiin viitteitä, kun joukkue pyrki rakentelemaan hyökkäyksiä aiempaa systemaattisemmin, mutta tulosta se ei kuitenkaan tuonut. Suomi ei saanut kahdessa ottelussa ainuttakaan laukausta maalia kohti.

– Teemme koko ajan pieniä viilauksia perustuen syyskuun otteluiden analyyseihin. Maaliodottamaa meidän pitää saada paremmaksi. Puolustuspelaamisessa oli tiettyjä hyviä asioita, joita kannattaa jalostaa. Otantaa on vasta kaksi ottelua. Olemme viisaampia Irlanti- ja Englanti-otteluiden jälkeen, päävalmentaja Markku Kanerva miettii Palloliiton verkkosivuilla.

Huuhkajat lähtee kotiotteluunsa lähtökohtaisesti pienoisena ennakkosuosikkina, vaikka viimeaikainen vire on ollut vaisu. Helppoa iltapuhdetta Olympiastadionilla ei ole kuitenkaan luvassa.

– Se on ehkä irlantilaisten DNA:ssa, että he ovat kovia tekemään töitä ja kamppailemaan. Vastassa on fyysinen joukkue, joka on erittäin vaarallinen erikoistilanteissa, Kanerva sanoi.

Huuhkajat kohtaa Irlannin Olympiastadionilla kello 21.45 alkaen.

Lähde: Palloliiton verkkosivut