Pikkuhuuhkajien haaveet EM-paikasta pysyivät elossa myös viimeisen alkulohkon ottelun jälkeen, kun Montenegro kaatui Tampereella 2-1.

Suomi sai otteluun huonoimman mahdollisen startin, kun Dario Naamon puolenvaihdoksi tarkoitettu potku menikin yllättäen kohti Suomen omaa maalia ja putosi maalivahti Lucas Bergströmin yli maaliin. Ottelua oli ehtinyt kulua

Suomi ei maalista kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tuli jo viisi minuuttia myöhemmin tasoihin. Casper Terho ja Luka Hyryläinen pelasivat hyvin yhteen ja Hyryläinen syötti Naatan Skytälle kahdeksaan metriin, jonka tarkka sijoitus meni alakulmaan.

Suomi painosti läpi ottelun, mutta helpottavaa toista maalia saatiin odottaa 71. minuutille saakka. Skyttä pelattiin läpi ja hän nosti viileästi pallon yli Montenegron maalivahdin siirtäen Pikkuhuuhkajat johtoon. Maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi.

Voitolla Pikkuhuuhkajat varmisti paikan EM-jatkokarsinnoissa. Suomella oli mahdollisuudet myös suoraan kisapaikkaan, mutta se olisi vaatinut Romanialta pistemenetyksiä Sveitsiä vastaan. Romania voitti kotonaan kuitenkin 3-1 ja eteni suoraan kisoihin.

Pikkuhuuhkajien jatkokarsintavastus arvotaan torstaina ja jatkokarsinta pelataan marraskuussa.